Правителството опроверга появилата се информация в някои медии след интервюто

...
Правителството опроверга появилата се информация в някои медии след интервюто
Коментари Харесай

Правителството: България не праща оръжие на Украйна през Полша

Правителството опроверга появилата се информация в някои медии след изявлението на Кирил Петков за " Гардиън ", че България изпраща оръжия на Украйна през Полша. " Във връзка с появилите се в медиите изявления за оказвана помощ от България за Украйна, сме длъжни да уточним, че страната ни извършва прецизно решението на Народното събрание от 04.05.2022 година и дава помощ само и единствено съгласно документа ", оповестиха от държавната пресслужба в публикувано до медиите известие. 

В изявлението за английското издание, оповестено на 23 юни, министър председателят сподели: " Страхувам се, че България ще стане доста по-плаха, мека страна във връзка с реториката против войната и че част от нашия експорт (на помощи) за Полша ще бъде внезапно понижен ". В някои медии това беше разтълкувано като самопризнание на Петков, че България изнася оръжия за Киев през полската страна. Официално страната ни не праща военна поддръжка на Киев, в случай че изключим ремонта на украинска техника в наши фабрики.

Наскоро Украйна още веднъж изиска оръжие от България, само че Народното събрание към този момент бе взел решение да не се праща директно към нападнатата от Русия страна.Официално страната ни не праща военна поддръжка на Киев, в случай че изключим ремонта на украинска техника в наши фабрики. Наскоро Украйна още веднъж изиска оръжие от България, само че Народното събрание към този момент бе взел решение да не се праща директно към нападнатата от Русия страна.

Официално страната ни не праща военна поддръжка на Украйна, в случай че изключим ремонта на украинска техника в наши фабрики. Наскоро Киев още веднъж изиска оръжие от България, само че Народното събрание към този момент бе взел решение да не се праща директно към нападнатата от Русия страна. Петков пред " Гардиън ": Служебен кабинет ще върне " Газпром " и ще ни направи мека страна Кирил Петков се притеснява, че България ще се трансформира в „ мека страна “ във връзка с Русия след рухването на държавното управление... Прочети повече На 4 май 2022 година Народното събрание реши:

Дава мандат на Министерския съвет на Република България да разиска и приложи пакет от ограничения, свързани с войната в Украйна и последствията от нея, в следните посоки:

1. Цялостен пакет от ограничения за превъзмогване на последствията от наложените наказания в стопански, финансов и обществен аспект, както и във връзка с енергийната и продоволствената сигурност на България.

2. Оказване на помощ на Украйна – филантропична, финансова и военно-техническа, съгласно опциите на Република България, както следва:

а) продължение на поддръжката за участие на Украйна в Европейския съюз; Подоляк разгласи какъв брой и какви оръжия са нужни на Украйна за " завършек на войната "

б) помощ за украинските жители, бягащи от войната – законодателни и организационни ограничения за възстановяване на потенциала за приемане и опциите за консолидиране до основаването на условия за тяхното трайно завръщане в Украйна;

в) обезпечаване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна;

г) усилването на енергийно съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и естествен газ;

д) ремонтна активност на украинска военна техника във военните предприятия на Република България;

е) продължение на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла и хранителни артикули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР