Правителството определи заместник-министъра на финансите Маринела Петрова за управител за

...
Правителството определи заместник-министъра на финансите Маринела Петрова за управител за
Коментари Харесай

Определиха ръководство за страната ни в Международната инвестиционна банка

Правителството дефинира заместник-министъра на финансите Маринела Петрова за шеф за Република България в Съвета на шефовете на Международната капиталова банка (МИБ); Гергана Беремска, шеф на дирекция „ Международни финансови институции и съдействие “ в Министерството на финансите, за шеф за Република България в Съвета на шефовете на МИБ и Йоана Захариева, шеф на отдел „ Международно развиване и съдействие “, дирекция „ Международни финансови институции и съдействие “ в Министерството на финансите, за заместник-директор за Република България в Съвета на шефовете на Банката. Това оповестиха от държавния пресцентър.

Решението на държавното управление е по отношение на въвеждането на нова система за корпоративно ръководство, защото през август 2018 година влизат в действие нови учредителни документи на МИБ, които внасят структурни и организационни промени за привеждане на активността на Банката в сходство със актуалната процедура на действие на интернационалните банки за развиване.

Международната капиталова банка е многостранна финансова институция за развиване, учредена според Споразумението за основаването на Международната капиталова банка, записано на 10 юли 1970 година в Секретариата на Организация на обединените нации и нейния правилник.

Дейността на МИБ се състои във финансиране и съфинансиране на стопански обосновани капиталови планове и стратегии на страните-членки, които са с предпочитано значение за развиването и диверсификацията на стопанските системи на страните-членки, както и други планове, които дават отговор на задачите на Банката. Страните-членки на МИБ са България, Виетнам, Куба, Монголия, Унгария, Румъния, Русия, Словакия и Чехия. Нашата страна е член на МИБ от основаването й.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР