Правителството определи представителите на държавата в състава на Националния съвет

...
Правителството определи представителите на държавата в състава на Националния съвет
Коментари Харесай

Определени са представителите на държавата в Националния съвет за хората с увреждания

Правителството дефинира представителите на страната в състава на Националния съвет за хората с увреждания.

Председател на консултативния орган ще е вицепремиерът Томислав Дончев, а заместник-председатели - министърът на труда и обществената политика Бисер Петков и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. В състава на съвета ще влязат и по един заместник-министър от всички министерства, оповестиха от пресцентъра на държавната пресслужба.

Националният съвет за хората с увреждания е съвещателен орган, който взе участие в създаването и провеждането на държавната политика за правата на хората с увреждания. Той дава мнения по плановете на нормативни актове, тактики, стратегии, проекти и други актове, които засягат правата на хората с увреждания, сътрудничи с органите по съгласуваност и наблюдаване според Закона за хората с увреждания.

В Съвета вземат участие представители на страната, национално представителните организации на и за хората с увреждания, национално представителните организации на служащите и чиновниците и на работодателите и Националното съдружие на общините в Република България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР