Правителството определи концесионерите на три морски плажа в област Варна

...
Правителството определи концесионерите на три морски плажа в област Варна
Коментари Харесай

Кабинетът даде три плажа на концесия

Правителството дефинира концесионерите на три морски плажа в област Варна – „ Слънчев ден “, „ Св. Св. Константин и Елена – север “ и „ Св. Св. Константин и Елена - дребен плаж “. Концесиите са за период от 15 години, оповестиха от държавната пресслужба.

Концесионер на плаж „ Слънчев ден “ е „ Амадеус – Ей Си Джи “ ООД. За периода на контракта таксата за един чадър и за един шезлонг в зоната за платени плажни такъми би трябвало да е по 8 лева Размерът на годишното концесионно заплащане е 302 969 лева без Данък добавена стойност.

Предвидените вложения за възстановяване на пешеходния достъп до морския плаж и за указателни табели с спомагателна информация са в размер на 74 244 лева

Концесионер на другите два плажа е „ Св. Св. Константин и Елена Холдинг “ АД. За периода на контракта той ще предлага чадърите и шезлонгите по 10 лева в зоните за платени плажни такъми. Размерът на годишното концесионно заплащане за плаж „ Св. Св. Константин и Елена – север “ е 57 768 лева без Данък добавена стойност, а за „ Св. Св. Константин и Елена - дребен плаж “ – 22 733 лева без Данък добавена стойност.

Размерът на концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР