Правителството одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за

...
Правителството одобри законопроект за изменение и допълнение на Закона за
Коментари Харесай

Правителството одобри изменения в Закона за акцизите и данъчните складове


Правителството утвърди законопроект за изменение и допълнение на Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС) и предлага на Народното събрание да го одобри. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Въвеждат се условия за потребление на система за видеонаблюдение и надзор в данъчните хранилища, в които се създават и складират енергийни артикули с код по Комбинираната номенклатура 2710 12 до 2710 20 (бензин, газьол, керосин и др.), както и тези, на чиято територия са ситуирани дестилационни уреди за произвеждане на етилов алкохол и дестилати.

Видеокамерите следва да бъдат инсталирани на всички места, през които в обектите влизат или ги напущат транспортни средства, както и да имат опция за различаване на номера за идентификация на транспортните средства. Целта е да се обезпечи отдалечено наблюдаване от контролните органи на процесите по въвеждане и извеждане на тази група акцизни артикули от данъчните хранилища, по отношение на които е налице нужда от завишаване на контрола, като се сведе до най-малко опцията за непозволено извеждане на акцизни артикули от данъчните хранилища.

Освободените от данък крайни консуматори (ОАКП) се задължават да употребяват автоматизирана система за отчетност. Когато в обектите на ОАКП се употребяват енергийни артикули с код по КН 2710 12 до 2710 20 за цели, разнообразни от моторно гориво и гориво за отопление, се вкарва обвързване за ОАКП да употребяват средства за премерване и надзор и автоматизираните им системи за отчетност да разрешават осъществяването в действително време на надзор на количествата енергийни артикули, които ще се получават или употребяват в обекта, както и суровините, материалите, създадените или складираните артикули.

В преходните и заключителни разпореждания на законопроекта се оферират промени и в Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС), с които се уголемява обсегът на услуги, при които фискалният бон, регистриращ продажбата, може да се пресъздава единствено на екран, без да се издава книжен документ, и услугите се записват и регистрират посредством фискални устройства, вградени в автоматите на самообслужване.

Предложението обгръща всички услуги, които се дават от автомати на самообслужване с електрическо зареждане, като категорично се изключва даването на услуги по обмяна на валута посредством автомат за обмяна на валута.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР