Правителството одобри вътрешнокомпенсаторни промени по бюджета на седем министерства, съобщиха

...
Правителството одобри вътрешнокомпенсаторни промени по бюджета на седем министерства, съобщиха
Коментари Харесай

МВР получава още 20 млн. лева за заплати

Правителството утвърди вътрешнокомпенсаторни промени по бюджета на седем министерства, оповестиха от Министерски съвет.

Промени има в бюджета на Министерство на вътрешните работи . Те са обяснени с " нужда от средства по бюджетните стратегии " Управление на задграничните представителства и поддръжка на българските жители в чужбина ", " Администриране и обезпечаване на дипломатическата работа и " Публични действия ". Предлага се въодушевление на разноските за командировъчните средства на дълготрайно командированите чиновници в задграничните представителства на Република България и разноските за прехрана на Централно ръководство на Министерство на външните работи и Дипломатическия институт ", стимулират се от Министерски съвет.

Отделно дават на Министерство на вътрешните работи за 2018 година още 20 000 000 лева . Средствата са за планувани заплащания за личен състав по бюджета на ведомството за актуалната година.

В бюджета на Министерството на стопанската система за 2018 година със 669 000 лева се усилват разноските за прехрана на стратегия " Реализация на експортния капацитет и присъединяване в комерсиалната политика на Европейски Съюз " за сметка на осъществени икономии по индикатор " Субсидии и други настоящи прехвърляния за нефинансови предприятия " на стратегия " Насърчаване на вложенията за повишение на конкурентоспособността на стопанската система ". Предлаганото изменение не трансформира общия размер на одобрените разноски по бюджета на ведомството за актуалната година, твърдят от Министерски съвет.

Променят се и разнообразни пера в бюджета на Министерството на културата за 2018 година С 382 086 лева се усилват одобрените разноски по " Политика в региона на запазване на движимото и недвижимото културно завещание ".

Допълнителни разноски се утвърждават и по бюджетните стратегии " Национален фонд " Култура " и " Обучение на фрагменти в региона на изкуството и културата ". Отделно по бюджета на ведомството се вършат промени по отношение на увеличение на капитала на " Аудиовидео Орфей " ЕАД с парична вноска в размер на 302 130 лева . Увеличаването ще стане посредством издаване на нови поименни акции с номинална стойност 10 лева всяка.

Промени има и в бюджета на Министерството на правораздаването за 2018 година Предколедно дават 2 864 000 лева за пандизите. С друго Постановление по бюджета на ведомството се утвърждават и спомагателни разноски в размер на 650 000 лева за погашение на компенсации по бюджета на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". Парите са за сметка на преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2018 година

И по бюджета на Министерството на здравеопазването се прави вътрешно преразпределение, което ще докара до преструктуриране на авансово разчетения финансов запас за застраховане на естественото действие на структурите към министъра на опазването на здравето през 2018 година и реализиране на заложените съществени стратегически и оперативни цели на министерството.

С настрана държавно Постановление се утвърждават спомагателни разноски за Министерството на здравеопазването за 2018 година в размер на 4 359,0 хиляди лв.. Средствата са предопределени за държавните лечебни заведения. Те са за закупуване на дълготрайни материални активи по " Политика в региона на диагностиката и лекуването ", бюджетна стратегия " Осигуряване на здравна помощ на характерни групи от популацията ".

Предвижда се закупуването на инсталация, здравно и немедицинско съоръжение за структурите по изгаряния и пластична хирургия, включително инсталация и съоръжение за анестезиология и интензивно лекуване, хирургия и консервативно лекуване на пациентите .

Министрите от кабинета " Борисов-3 " одобриха разпореждане за промени по бюджета на здравното ведомство. Предвиждат се спомагателни заплащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 4 000 000 лева ., по отношение на увеличение капитала на държавни лечебни заведения - търговски сдружения. Средствата ще бъдат употребявани за осъществяване на капиталовите планове на лечебните заведения за - основаване на благоприятни условия за използване на най-съвременни и ефикасни способи и технологии за диагностика и лекуване . Заедно с това ще се подобрят изискванията за посрещане на възходящите потребности на популацията от своевременна и качествена здравна помощ.

Промени има и в бюджета на Министерския съвет за 2018 година по одобрените разноски по области на политики/бюджетни стратегии. Промените са за обезпечаване активността и организацията на работата на Министерски съвет, както и до реализирането на държавната политика на регионално равнище .

Увеличават се и одобрените разноски по бюджетна стратегия " Вероизповедания ". Изменя се и държавното Постановление № 291 от 12 декември 2018 година за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерския съвет за 2018 година

Чрез промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 година се усилва капиталът на " Национална спортна база " ЕАД . С предоставените средства в размер на 20 000 000 лева ще бъде добит мажоритарен брой акции от капитала на " Арена Русе " АД, притежател Булстрад Арена - универсална спортно-зрелищна зала и публичен комплекс към нея.

Управлението на многофункционалното спортно оборудване от " Национална спортна база " ЕАД ще подсигурява висока степен на експлоатационна успеваемост на обекта , съобразена със актуалните условия за сходен вид обекти и ще понижи директната ангажираност на страната за ръководството и поддържането й, твърдят от Министерски съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР