Правителството одобри списъка на иновативните училища за учебната 2020/2021 година.

...
Правителството одобри списъка на иновативните училища за учебната 2020/2021 година.
Коментари Харесай

Правителството одобри списък с 504 иновативни училища

Правителството утвърди листата на новаторските учебни заведения за образователната 2020/2021 година. Това са 504 учебни заведения от 183 обитаеми места, от 132 общини в 28 области, които посредством разнообразни нововъведения ще усъвършенстват качеството на образованието в тях.

Иновациите са ориентирани към създаване на нововъведения във връзка с организацията или наличието на образованието, образуване на ръководството и образованието по нов или модернизиран метод, потребление на нови способи на преподаване.

Иновативните процеси в учебните планове ще бъдат с дълготрайност до 4 години и ще обгръщат всички или част от участниците в просветителния развой в учебното заведение, като за всяка образователна година са разказани стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са избрани задачите и концепциите, свързани с развиването на учениците.

Проектите са оценени от Комисията за новаторските учебни заведения, в която вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост, лица е потвърден опит в региона на образованието, науката и технологиите
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР