Правителството одобри Списъка на иновативните училища в Република България за

...
Правителството одобри Списъка на иновативните училища в Република България за
Коментари Харесай

Правителството одобри списък с 395 иновативни училища

Правителството утвърди Списъка на новаторските учебни заведения в Република България за образователната 2019/2020 година.

Това са 395 новаторски учебни заведения от 133 обитаеми места - от 111 общини в 28 области, които са утвърдени от Комисията за новаторските учебни заведения и които посредством разнообразни нововъведения ще усъвършенстват качеството на образованието в тях, оповестяват от прееслужбата на Министерски съвет.

Мотивите за решението са вследствие на показаните от учебните заведения в Министерството на образованието и науката учебни планове за нововъведения, признати от педагогическите препоръки и утвърдени от родителите на учениците, включени в плана. Иновациите са ориентирани към създаване и въвеждане на новаторски детайли във връзка с организацията или наличието на образованието, образуване по нов или модернизиран метод на ръководството, образованието и просветителната среда, потребление на нови способи на преподаване.

Описаните новаторски процеси в учебните планове за нововъведения ще бъдат с дълготрайност до 4 години и ще обгръщат всички или част от участниците в просветителния развой в учебното заведение, като за всяка образователна година са разказани съответно стадиите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са избрани задачите и концепциите, свързани с личностното, интелектуалното и прочувственото развиване на учениците.

В Комисията за новаторските учебни заведения вземат участие психолози, социолози, педагогичен експерти, представители на научната общественост, лица с потвърден опит в региона на образованието, науката и технологиите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР