Правителството одобри ревизираната Конвенция на Съвета на Европа за кинематографичната

...
Правителството одобри ревизираната Конвенция на Съвета на Европа за кинематографичната
Коментари Харесай

Одобрена е ревизираната Конвенция на Съвета на Европа за кинематографичната копродукция

Правителството утвърди ревизираната Конвенция на Съвета на Европа за кинематографичната копродукция. Началото на подписването на документа е сложено на 30 януари 2017 година в Ротердам и оттогава към този момент 20 страни са подписали, а пет и утвърдили новия текст.

Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Ревизираната спогодба на Съвета на Европа е в действие от 1 октомври 2017 година Някои от главните промени, които целят по-голяма еластичност за копродуцентите са, че оптималните и минималните участия в многостранна копродукция стават надлежно 80% вместо 70%, и 5% вместо 10%.

В двустранна копродукция минималното присъединяване става 10% вместо 20%, а максималното- 90% вместо 80%.

Друга значима смяна е отварянето на новата Конвенция за автограф и ратификация от страни отвън Европа. Така в бъдеще всяка страна по Конвенцията ще може да получава формален статус на копродукция със страна отвън Европа, която също е участник в Конвенцията без да се постанова двете страни да имат между тях двустранен контракт.

България е взела участие на всички стадии от работата по смяна на документа, като е била показана от специалисти от НФЦ и е одобрила окончателния вид, който е препоръчан за сключване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР