Правителството одобри Рамково споразумение, въз основа на което ще се

...
Правителството одобри Рамково споразумение, въз основа на което ще се
Коментари Харесай

От МРРБ потвърдиха, че китайски компании проявяват интерес към тунела под Шипка

Правителството утвърди Рамково съглашение, въз основа на което ще се водят договаряния сред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) и евентуални китайски вложители с интерес към вложения в пътни инфраструктурни обекти на територията на България.

Подписването на съглашението ще спомогне за усилване на икономическите връзки сред България и Китай и привличането на вложения, ориентирани към развиването и модернизацията на пътната инфраструктура. Очаква се да бъдат основани работещи механизми за осъществяване на пътни планове, които са без обезпечен народен запас.



Предпоставка за активизиране на връзките с Китай е Инициативата, стартирана от нейното държавно управление, за съдействие със страните от Централна и Източна Европа. Наблюдава се засилен интерес от китайски строителни компании за присъединяване им посредством публично-частно партньорство или концесия в построяването на огромни пътни инфраструктурни планове в България, като са отправени публични писма за планове или планове на рамкови съглашения.

Особен интерес фирмите демонстрират към автомагистрала „ Велико-Търново-Русе “, тунел под Шипка ,магистрала „ Видин-Ботевград “, автомагистрала „ Черно море “, като са отправени публични писма за планове или планове на рамкови съглашения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР