Правителството одобри промяна на пристанище Варна, помагаща на почетния председател

...
Правителството одобри промяна на пристанище Варна, помагаща на почетния председател
Коментари Харесай

Правителството одобри промяна в пристанище Варна, помагаща на Доган

Правителството утвърди смяна на пристанище " Варна ", помагаща на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Кабинетът е дал своя вот удълбочаването на Канал 1 и Канал 2 на пристанището, в осъществяване на подписано спорзумение през 2019г. с " Пристанищна инфраструктура ". Целта е да се подобрят маневрените зони и да се съобразят с капиталовите планове на пристанищните оператори в региона.
Ето и известието от пресцентъра на Министерския съвет:
" Министерският съвет позволи осъществяването на хидротехнически работи по отношение на удълбочаване на Канал 1 и Канал 2 в пристанище Варна. Дейностите ще се правят от „ Транспортно строителство и възобновяване ” ЕАД в осъществяване на подписано съглашение през 2019 година с Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура ”. Разрешението е за период от 630 дни от датата на постановяване на решението.

За да бъде усъвършенствана транспортната досегаемост една от ограниченията, заложени в интегрираната транспортна тактика е удълбочаването на Канал 1 и Канал 2 в пристанище Варна. Целта е изцяло и дълготрайно решение на актуалните проблеми за метод и маневриране на корабите и бъдещите потребности от нови маневрени зони, съгласно капиталовите планове на пристанищните оператори на терминалите и пристанищата, ситуирани в региона на пристанище Варна. С осъществяване на обекта ще се реализира сходство сред съществуващите благоприятни условия на корабните места в обособените пристанища и ще бъдат обезпечени нужните условия за развиване на всички пристанища, в сходство с положителната морска процедура за възстановяване на изискванията за безвредно мореплаване. "
Как това оказва помощ на Ахмед Доган?
Припомняме, че за разширението и модернизирането на остарялото въглищно пристанище Варна беше взето решение през 2019г. Тогава държавното управление възнамерява да влее за три години в инфраструктурата му над 250 млн. лева под формата на финансови прехвърляния. От тях 220 млн. лева ще са точно за модерницазията на каналите и прилежащите структури.
Описанието на капиталовите решения на страната съответства необичайно с проектите за уголемение и развиване на остарялото въглищно пристанище на Топлоелектрическа централа " Варна ", показани през лятото от Данаил Папазов, изпълнителен шеф и ръководител на борда на шефовете на електроцентралата. Във компанията, ръководеща ТЕЦ-а, акционер е и почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Реално за потребността от разширение и модернизиране на пристанище Варна се приказва от дълго време, само че това се планува в бюджета едвам откакто електроцентралата мина в частни ръце през 2018г.
Как стана това?
Почетният ръководител на Движение за права и свободи закупи мажоритарен дял в Топлоелектрическа централа Варна преди две години, откакто купи за 3500 лева каузи на сина и дъщерята на Папазов в сдружението " Сигда " - компанията, купила от ЧЕЗ варненската електроцентрала. През юли Папазов, който е някогашен министър на превоза в държавното управление на Орешарски и някогашен началник на държавното пристанище Варна, разгласи, че ползите на компанията са да развие зърнен и контейнерен терминал, където да обработва зърнени товари, корабни горива, битум, асфалт и олио. Тогава шефът на Топлоелектрическа централа " Варна " разгласи, че договарят с фонд, основан в Лондон, за 50%-но присъединяване в инвестицията.
И още: Държавата отново откри по какъв начин да обърне уместно внимание на Ахмед Доган
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР