Правителството одобри промени в Наредбата за елементите на възнаграждението и

...
Правителството одобри промени в Наредбата за елементите на възнаграждението и
Коментари Харесай

Одобриха промени в Наредбата за елементите на възнаграждението и за доходите, върху които се правят осигурителни вноски

Правителството утвърди промени в Наредбата за детайлите на възнаграждението и за приходите, върху които се вършат осигурителни вноски, заяви пресцентърът на Министерски съвет.

С тях наредбите й се привеждат в сходство с промените в Кодекса за обществено обезпечаване (КСО), в действие от 1 януари 2019 година и Законът за Държавна организация "Национална сигурност ".

С смяната в КСО специализантите, които са признати по анулираната Наредба номер 34 от 2006 година за придобиване на компетентност в системата на опазването на здравето и получават заплащане по контракт за образование за придобиване на компетентност от номенклатурата на специалностите, избрана в Закона за здравето, отпадат като обособен тип обезпечени лица. Осигуряването им ще се прави по общия ред за работещите по трудово правно отношение лица.

С направените промени се дефинира осигурителният приход, върху който ще се дължат наложителни осигурителни вноски от лицата, които правят стопанска активност като търговци по смисъла на Търговския закон, само че не са регистрирани като еднолични търговци.

Съгласно новите разпореждания възнаграждението, което държавните чиновници в Държавна организация "Национална сигурност " получават за интервала на краткотрайното премахване заради лишен или отхвърлен достъп до класифицирана информация, е изключено от осигурителния приход, върху който се дължат осигурителни вноски. По този метод се реализира обединен метод при определянето на осигурителния приход на държавните чиновници в специфичните ведомства, показват от Министерски съвет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР