Правителството одобри проекти за инвестиционни разходи за осигуряване на летателната

...
Правителството одобри проекти за инвестиционни разходи за осигуряване на летателната
Коментари Харесай

Над 200 милиона за поддръжка на военните самолети

Правителството утвърди планове за капиталови разноски за обезпечаване на летателната валидност на самолетите МиГ- 29 “ и Су-25 на армията.

За поддръжка на летателната валидност на осем самолета МиГ-29 ще бъдат отделени 81 294 416 млн. лева без Данък добавена стойност.

Проектът е директно обвързван с осъществяването на задачата по Air Policing в единната интегрирана система за Противовъздушна отбрана на НАТО (NATINAMDS), като част от уговорките на България към Алианса във връзка с защитата на въздушното пространство. Реализирането му е в директна взаимозависимост от реализирането на плана за придобиване на нов вид военен аероплан и е от изключителна значимост, както за националната сигурност и защитата на страната, по този начин и за използване на механизмите на груповата защита на НАТО и общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз, оповестява държавната пресслужба.

Правителството утвърди също по този начин спомагателни разноски по бюджета на Министерството на защитата за 2018 година в размер до 45 739 959 лева, за подписване на контракти за обезпечаване на летателната валидност на самолети МиГ-29 по рамково съглашение с AO „ РСК „ МиГ “. Средствата се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2018 година

Със сключването на договорите ще се основат нужните условия Военновъздушните сили да поддържат качества за надзор на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет (Air Policing), за използване на механизмите на груповата защита на НАТО и общата политика за сигурност и защита на Европейския съюз.

Правителството утвърди също спомагателни разноски в размер до 82 510 000 лева по бюджета на Министерството на защитата за 2018г., за подписване на договор/и за възобновяване на летателната валидност на самолети Су-25. Необходимите средства за осъществяването на плана се обезпечават за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2018 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР