Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на

...
Правителството одобри проект на Закон за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

МС одобри промени в Закона за безопасно използване на ядрената енергия

Правителството утвърди план на Закон за изменение и допълнение на Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила (ЗИД на ЗБИЯЕ), заяви пресслужбата на Министерски съвет.

Със законопроекта се извършват ограничения за промяна на модела на административно обслужване по Решение № 704 на Министерския съвет от 5 октомври 2018 година Въвежда се период за премахване на нередовности по предоставени в Агенцията за нуклеарно контролиране (АЯР) заявки и документи за издаване на лицензни и позволения за действия по ЗБИЯЕ, като по този метод се реализира привеждане на услугите за бизнеса в сходство със Закона за 21 август 2019 ограничение на административното контролиране и административния надзор върху стопанската активност.

Направено е прецизиране на ЗБИЯЕ за опростяване на процедурите, като се анулира глава шеста „ Зони с необикновен статут “, а наредбите се слагат на систематичното им място в глава осма
„ Аварийно обмисляне и спешна подготвеност “. Прецизирани са и текстовете на ЗБИЯЕ във връзка с контрола на оборудванията с нараснала заплаха, които имат значение за нуклеарната сигурност и се предлага техническият им контрол на територията на нуклеарна централа да се реализира от профилиран орган, директно зависещ на ръководителя на експлоатиращата организация и под методическото управление на ръководителя на АЯР.

Решението на Министерския съвет за одобрение на Закон за изменение и допълнение на Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила не води до влияние върху държавния бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР