Правителството одобри проект на Заключения за ефективната рехабилитация и поддръжка

...
Правителството одобри проект на Заключения за ефективната рехабилитация и поддръжка
Коментари Харесай

Министри от няколко държави се ангажират с поддръжка на водните пътища по река Дунав

Правителството утвърди план на Заключения за ефикасната рехабилитация и поддръжка на инфраструктурата на водните пътища по река Дунав и нейните плавателни притоци.

Предвижда се документът да бъде подписан от министрите на превоза на дунавските страни. Те ще се срещнат на 4 април 2024 година в Брюксел, в границите на форума „ Дни на свързването на Европа “ , проведен от Европейската комисия в партньорство с Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

България, Австрия, Хърватия, Германия, Унгария, Румъния, Словакия, Босна и Херцеговина, Молдова, Украйна и Сърбия заявяват продължение на съдействието за оптимално ръководство и възстановяване на изискванията за мореплаване и на наземната инфраструктура, както е планувано в Генералния проект за рехабилитация и поддържане на река Дунав и нейните плавателни притоци.

След одобряването на проекта през 2014 година над 75 милиона евро са вложени посредством съфинансирани от Европейски Съюз планове в границите на Механизма за свързване на Европа, националните оперативни стратегии, Инструмента за предприсъединителна помощ и Европейската капиталова банка.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР