Правителството одобри проект на Споразумение за сътрудничество в областта на

...
Правителството одобри проект на Споразумение за сътрудничество в областта на
Коментари Харесай

България и Китай ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на образованието

Правителството утвърди план на Споразумение за съдействие в региона на образованието сред Министерството на образованието и науката на България и Министерството на образованието на Китай за интервала 2020- 2023 година, заяви пресслужбата на кабинета.

В плана на документа са посочени квотите на продан на студенти, докторанти, специализанти, преподаватели. Насърчава се директното съдействие сред висшите учебни заведения на двете страни, както и проучването на български и китайски език, методите на финансиране на договореностите. Предвидено е българската страна да предлага шест места за курсовете по български език и просвета за китайски българисти. Предвижда се и активизиране на присъединяване в Диалога за просветителна политика сред Китай и страните от Централна и Източна Европа, насърчаването и поддръжката на висшите учебни заведения и колежи на двете страни да вземат участие в Консорциума на институциите за висше обучение на Китай и страните от Централна и Източна Европа, и в тази рамка да се развиват двустранното и многостранното съдействие и продан.

Подписването на Споразумението за съдействие с Министерството на образованието на Китай през тази година съответствува с отбелязването на 70-годишнината от установяването на дипломатически връзки с КНР и ще способства за запазването на дългогодишните връзки, за продължение на сполучливия учебен продан сред двете страни, както и за активизирането и задълбочаването на двустранните връзки в региона на образованието и науката, в това число по линия на Инициативата "17+1 ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР