Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на подкрепа за

...
Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на подкрепа за
Коментари Харесай

ЕБВР ще помага на енергийния регулатор при анализите и промените в цените на тока


Правителството утвърди план на Споразумение за даване на поддръжка за планове сред Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Със съглашението КЕВР ще получи консултантска помощ от Европейска банка за възстановяване и развитие за възстановяване на аналитичния и механически потенциал, както и за регулирането на цените и успеваемостта на електроенергийния пазар, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

В рамките на съглашението ще бъдат създадени методики и разбори за мониторинг на пазара, разноските и изгодите от капиталовите планове, финансовите и оперативните разноски на мрежовите предприятия за регулаторни цели, методика за обвързване на контролираните доходи на мрежовите предприятия с индикаторите за успеваемост и качество на услугите. Предвижда се развиване на потенциала на КЕВР в посока осъществяване на инспекции, изземване на електронни доказателства, снемане на устни пояснения, налагане на санкции, споразумяване на разногласия и способи за обжалване от страна на сдруженията, както и други процедурни и правни въпроси.

В рамките на плана е планувано да бъде осъществен обзор и разбор на законодателството и да бъдат направени оферти за нормативни промени за възстановяване на регулаторната рамка на електроенергийния пазар и респективно на регулаторната активност на КЕВР.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР