Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на подкрепа за

...
Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на подкрепа за
Коментари Харесай

Одобриха проект на споразумение между КЕВР и ЕБВР

Правителството утвърди план на Споразумение за даване на поддръжка за планове сред Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР). Със съглашението КЕВР ще получи консултантска помощ от Европейска банка за възстановяване и развитие за възстановяване на аналитичния и механически потенциал, както и за регулирането на цените и успеваемостта на електроенергийния пазар.
В рамките на съглашението ще бъдат създадени методики и разбори за мониторинг на пазара, разноските и изгодите от капиталовите планове, финансовите и оперативните разноски на мрежовите предприятия за регулаторни цели, методика за обвързване на контролираните доходи на мрежовите предприятия с индикаторите за успеваемост и качество на услугите. Предвижда се развиване на потенциала на КЕВР в посока осъществяване на инспекции, изземване на електронни доказателства, снемане на устни пояснения, налагане на санкции, споразумяване на разногласия и способи за обжалване от страна на сдруженията, както и други процедурни и правни въпроси.
В рамките на плана е планувано да бъде осъществен обзор и разбор на законодателството и да бъдат направени оферти за нормативни промени за възстановяване на регулаторната рамка на електроенергийния пазар и респективно на регулаторната активност на КЕВР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР