Правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на вътрешните работи

...
Правителството одобри проект на Споразумение между Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

Правителството одобри даването на БТР-ите на Украйна

Правителството утвърди план на Споразумение сред Министерството на вътрешните работи и Министерството на защитата на Украйна за безплатно даване на бронирана транспортна техника.

Одобреното съглашение е в резултат на решение на Народното събрание страната ни да даде спомагателна военно-техническа поддръжка на Украйна.

С решението на Министерския съвет се упълномощава министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да организира договарянията и да подпише съглашение, при условия за следваща ратификация.

Правителството дава също и единодушие за краткотрайно използване на съглашението от датата на подписването му до влизането му в действие.

Бронирана транспортна техника е с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи и ще бъде предоставена с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването ѝ. През последните 25 години поддръжката и съхранението на въпросната техника изисква обилни финансови разноски от бюджета. Също по този начин тази техника мъчно би била използвана в осъществяване на главните задания на Националната работа ”Жандармерия ”. Поради тези аргументи, огромна част от тази техника е оповестена за техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР