Правителството одобри проект на Програма за съвместни действия между Министерството

...
Правителството одобри проект на Програма за съвместни действия между Министерството
Коментари Харесай

България и Гърция ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на туризма

Правителството утвърди план на Програма за взаимни дейности сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Република Гърция в региона на туризма за 2020-2022 година Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Документът отразява готовността на страните да засилят другарските си връзки и да допринесат за спомагателното развиването на съдействието в региона на туризма.

Страните ще предизвикват взаимното си съдействие, както за развиване на типовете туризъм с максимален капацитет за привличане на туристи, по този начин и в региона на вложенията, квалификацията на фрагменти, основаването и развиването на организации за ръководство на дестинациите, образуване на взаимни начинания по случай 140-та годишнина от определяне на дипломатически връзки, интернационалните организации в региона на туризма и други

Гърция е измежду главните туристически пазари за страната ни. За интервала януари - ноември 2019 година Гърция заема втора позиция по брой туристически визити на чужденци в България, като се регистрира растеж от 5,2% по отношение на същия интервал на предната година.

Данните на Националния статистически институт демонстрират, че и през 2018 година Гърция е била втора измежду входящите туристически пазари на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР