Правителството одобри проект на постановление за изменение и допълнение на

...
Правителството одобри проект на постановление за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Одобриха актуализираните размери на летищните такси и програма за стимулиращи отстъпки за летище София

Правителството утвърди план на разпореждане за изменение и допълнение на Наредбата за таксите за потребление на летищата за публично прилагане и за аеронавигационно обслужване в Република България. С смяната в наредбата се вкарва ново Приложение № 1д, което включва актуализиране размера на летищните такси и стратегия за стимулиращи отстъпки за прилагане на летище София за 2020 година По този метод се извършва условието на член 122, алинея 2 от Закона за гражданското въздухоплаване, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Програмата за стимулиращи отстъпки не може да бъде обсъждана като държавна помощ, защото в нея се плануват стимулиращи отстъпки за авиационните оператори, избрани по справедливи критерии, да вземем за пример - брой отпътували пасажери за интервал от 12 поредни месеца и други. Стимулиращите отстъпки се ползват при съществуване на критериите, посочени в самостоятелния административен акт, което не разрешава на летищния оператор да прави отстъпки по лична преценка.

Маркетинговият темперамент на отстъпките е причина да бъдат прилагани от летищния оператор към повече превозвачи. Това ще даде спомагателен тласък към самолетните компании да развиват нови направления и резервират остарели, което ще увеличи конкурентоспособността на летище София в района.

Стимулиращите отстъпки са открита процедура и се ползват на съвсем всички летища в Европейски Съюз, като да вземем за пример летищата в Амстердам, Атина, Брюксел, Будапеща, Виена, Дъблин, Мюнхен, Прага, Хамбург и редица други.

Вижте какво ще взема решение кабинетът в деня на отпадане на изключителното състояние!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР