Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на

...
Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на
Коментари Харесай

България и Румъния ще задълбочат сътрудничеството си в сферата на околната среда

Правителството утвърди план на Меморандум за съгласие сред Министерството на околната среда и водите на Република България и Министерството на околната среда на Румъния за съдействие по избрани аспекти от запазване на водите, качеството на въздуха и биоразнообразието, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Меморандумът дефинира областите на съдействие сред министерствата на двете страни за понижаване на замърсяването и гарантиране на екологична резистентност. Тези области включват: съгласуване осъществяването на трансгранични ограничения от Морските тактики на двете страни във връзка с морските боклуци за реализиране на положително положение на морската околна среда; надзор на замърсяването на водите с пластмаси/микропластмаси; обмисляне на ръководството на риска от наводнения в трансграничен аспект.

Също по този начин двете страни ще си сътрудничат за понижаване на замърсяването на въздуха, обвързвано с вноса на използвани автомобили; взаимно координирано запазване и ръководство на влажните зони; запазване и възобновяване на жизнеспособна споделената популация от есетрови риби в долното течение на р. Дунав и Северозападно Черно море.

С оглед по-добра съгласуваност на работата, двете страни ще основат взаимни работни групи в плануваните области на сътрудничвество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР