Правителството одобри продажба на недвижим имот в Икономическа зона София

...
Правителството одобри продажба на недвижим имот в Икономическа зона София
Коментари Харесай

Правителството промени статута на редица имоти

Правителството утвърди продажба на неподвижен парцел в Икономическа зона София - Божурище, благосъстоятелност на „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД, гр. София. Тя ще се реализира посредством директно договаряне с „ Електроенергиен систематичен оператор “ ЕАД за създаване на подстанция на територията на Икономическа зона София-Божурище. По този метод ще се обезпечат спомагателни електрически мощности, обезпечаващи реализацията на сегашни и бъдещи капиталови планове в икономическа зона София – Божурище.

За период от 10 години на община Севлиево безплатно се дават за ръководство парцели - обществена държавна благосъстоятелност. Имотите се намират в област Габрово, община Севлиево, село Кормянско и попадат в териториалния обсег на недвижима археологическа културна полезност „ Антична и средновековна цитадела „ Хоталич “. С даването на парцелите на община Севлиево ще е допустимо опазването и развиването на културното завещание и превръщането му в значителен фактор за социално-икономическото развиване на общината, както и съхранението и популяризирането на недвижимата културна полезност. Дейностите, свързани с запазване на културната полезност и реализирането на други научни, културни, просветителни и туристически действия ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Историческия музей – Севлиево.
Част от територията, върху която е построена Водна образователна спортна база, в Несебър, се афишира за обществена държавна благосъстоятелност и се дава за ръководство на Националната спортна академия „ Васил Левски “. Теренът е с повърхност 2400 кв. м и се намира в околност „ Акротирия “ в Несебър.

Управляван от Министерството на земеделието и храните и горите парцел - обществена държавна благосъстоятелност се афишира за частна държавна благосъстоятелност. Имотът се намира в община Самоков, к. к. „ Белчин бани “ и съставлява урегулиран аграрен парцел с повърхност от 1386 кв. м, дружно с издигнатата в него двуетажна жилищна постройка със застроена повърхност 150 кв. м и разгъната застроена повърхност 265,50 кв. м. Имотът е с предоставени права за ръководство на Министерството на земеделието, храните и горите, „ Югозападно държавно дружество “ Директива за птиците - Благоевград - Териториално отделение „ Държавно горско стопанство Самоков “. Сградата е в неприятно положение и се нуждае от главен ремонт, което е в икономическа тежест за поделението и цената на ремонта е непостижим за стопанството. Стопанисването и ръководството на парцела се явява стопански нерентабилно за предприятието. Чрез вероятно предписание с него би се обезпечил сериозен финансов запас за осъществяване на други капиталови планове на държавното дружество. Промяната на статута ще сътвори опция за по-ефективното прилагане на парцела в бъдеще и за осъществяване на разпоредителни дейности с него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР