Правителството одобри План за действие на Българо-египетски бизнес съвет, който

...
Правителството одобри План за действие на Българо-египетски бизнес съвет, който
Коментари Харесай

Правителството одобри създаването на платформа за делово сътрудничество между България и Египет


Правителството утвърди План за деяние на Българо-египетски бизнес съвет, който ще се организира един път годишно. Съпредседател на Съвета от българска страна ще бъде заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев, оповестиха от държавната пресслужба.

По време на срещите ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с идентифициране на нови благоприятни условия за развиване на двустранните стопански връзки, създаване на оферти за възстановяване на бизнес средата, разширение на мрежата от български и египетски компании, работещи дружно, в това число посредством образуване на бизнес задачи, конгреси и капиталови семинари в България и Египет и други

Целта на тази нова платформа за разговор е да способства за по-нататъшния продан на информация и опит сред двете страни в икономическата сфера. Ще бъдат разисквани и ограничения за привличане на египетски вложения в България и основаване на съответни бизнес контакти и партньорства сред компании от двете страни.

Правителството утвърди също по този начин план на Спогодба за въздушен превоз сред България и Египет като основа за водене на договаряния. С новата конвенция ще се размени съществуващата от 1959 година и ще се актуализира правната основа на двустранното съдействие в региона на въздушния превоз.
Документът включва комплекс от правни положения, предоставящи на превозвачите по-големи благоприятни условия за достъп до пазари. Прилагането им ще има позитивен резултат за намаляването на рестриктивните мерки по маршрутите, гъвкавостта при ценообразуването, общото понижение на експлоатационните разноски и благоприятни условия за коопериране сред превозвачите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР