Правителството одобри план за 2019 г. за изпълнението на актуализираната

...
Правителството одобри план за 2019 г. за изпълнението на актуализираната
Коментари Харесай

Одобрен е План за 2019 г. за изпълнение на Националната стратегия за демографско развитие на населението на България

Правителството утвърди проект за 2019 година за осъществяването на обновената Национална тактика за демографско развиване на популацията в Република България (2012-2030 г.), оповестяват от държавната осведомителна работа.

Сред целите в документа са забавянето на отрицателните демографски процеси и намаляването на броя на популацията, превъзмогването на отрицателните последствия от неговото застаряване, както и ограничението на диспропорциите в териториалното му систематизиране. В проекта са планувани ограничения и действия за възстановяване на репродуктивното здраве на популацията, обезпечаване на претовареност и понижаване на бедността измежду младежите и за обезпечаване на еднакъв достъп до качествено предучилищно и учебно обучение.

Всички ограничения са ориентирани към удобно повлияване върху главните демографски индикатори - раждаемост, смъртност и миграции, развиването на качеството на човешките запаси и адаптиране на секторните политики към демографските промени. Планът систематизира набелязаните сложни и секторни ограничения, които оказват влияние върху демографското развиване в кратковременен и средносрочен проект.

Мерките ще бъдат финансирани от бюджетите на способените ведомства съгласно Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси”, други оперативни стратегии, както и по европейски и интернационалните планове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР