Правителството одобри отпускането на допълнителни средства в размер на 1,5

...
Правителството одобри отпускането на допълнителни средства в размер на 1,5
Коментари Харесай

Отпускат допълнителни средства за стипендии на студенти, докторанти и специализанти

Правителството утвърди отпущането на спомагателни средства в размер на 1,5 млн. за 2018 година за даване на стипендии на студентите, докторантите и специализантите от държавните висши учебни заведения и научни организации на Българската академия на науките за 2018 година

Стипендиите се дават на докторанти, които са български жители и жители на държави-членки на Европейския съюз и на Европейското икономическо пространство, признати във висши учебни заведения и научни организации в страната, субсидирани от страната, като се изключи докторантите на свободна докторантура, оповестиха от държавната пресслужба..

Целта е средствата да окажат позитивно влияние за привличането и задържането на младите учени в страната, както и за реализацията на докторантите като качествени откриватели и преподаватели. Същевременно се чака те да допринесат за осъществяването на целите, заложени в националните стратегически документи за развиване на науката и образованието.

Ректорите на държавните висши учебни заведения и ръководителите на научните организации утвърждават правила за систематизиране на спомагателните средства, създадени от специфична комисия, включваща представители на докторантите.

Средствата се дават на позитивно атестираните докторанти до 2 месеца след привършване на атестацията им според Правилника за използване на закона за развиването на университетския състав и се изплащат еднократно въз основа на броя на месеците, за които са атестирани позитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР