Правителството одобри отпускането на допълнителни 2.3 млн. лева по бюджета

...
Правителството одобри отпускането на допълнителни 2.3 млн. лева по бюджета
Коментари Харесай

Държавта отпусна 2.3 млн. лева за джудото

Правителството утвърди отпущането на спомагателни 2.3 млн. лв. по бюджета на Министерството на младежта и спорта (ММС) за 2019 година Средствата ще бъдат ориентирани към джудото, оповестиха от пресслужбата на държавното управление.

Парите са за образуване и осъществяване на Европейската купа по джудо, която е и олимпийска подготовка и ще се организира от 31 януари до 3 февруари 2020 година в София, и на европейско състезание за дами и мъже през април 2022 година Също по този начин с част от средствата ще се подкрепи присъединяване на български състезатели в квалификационни надпревари " за набиране на повече точки за ранглистата и поради опциите за присъединяване им на олимпийските игри в Токио през 2020 година ".

В последните месеци министърът на спорта Красен Кралев хвали работата на федерацията по джудо. Бюджетът на организацията тази година е 800 000 лв., като от тях 323 500 са за олимпийска подготовка.

" Провеждането на шампионатите на територията на Република България ще докара до повишение на опциите на българските спортисти за изява на международни и европейски шампионати и до повишение на качеството на дейностите по организация и осъществяване на интернационалните шампионати, включени в интернационалния състезателен календар. По този метод ще се сътвори мотивация в деца и младежи за упражняване на систематична подготвителна и спортна активност и ще бъде оказано позитивното влияние върху развиването и популяризирането на българския спорт ", се споделя в информацията на пресслужбата.

Очаква се в европейското състезание да вземат участие 450 спортисти от 50 страни, техните екипи и 60 публични лица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР