Правителството одобри отпускането на 601 802 лв. за финансово осигуряване

...
Правителството одобри отпускането на 601 802 лв. за финансово осигуряване
Коментари Харесай

Три национални училищни програми получават общо 600 хил. лв.

Правителството утвърди отпущането на 601 802 лева за финансово обезпечаване на действия по националните стратегии „ Оптимизация на учебната мрежа “, „ Осигуряване на модерна просветителна среда “ и „ Без свободен час “.

За Национален парк „ Оптимизация на учебната мрежа “ средствата за дефинитивно заплащане на осъществените разноски по плановете на 8 общини са 63 666 лева Дейностите са почнали през 2017 година и целят обезпечаване на по-добри условия за образование и образование на учениците след осъществена оптимизация на мрежата от учебни заведения.

За Национален парк „ Осигуряване на модерна просветителна среда “ се дават средства по два модула. За модул „ Модернизиране на системата на професионалното обучение “ са отпуснати 172 638 лева за дефинитивно заплащане на осем учебни заведения. Финансираните действия са ремонт и съоръжение на образователни кабинети за професионална подготовка и учебно-производствени бази на учебните заведения, обезпечаване на образователни видеофилми и софтуерни артикули и транспортни средства за осъществяване на учебни практики в действителна работна среда. За втория модул „ Музеите като просветителна среда “ средствата са 119 659 лева за утвърдените планове на 56 учебни заведения. Те са за осъществяване на образователни часове в музеите за класовете от началния и прогимназиалния стадий на главното обучение.

За Национален парк „ Без свободен час “ се дават 245 839 лева за погашение на действително взети образователни часове от учители, които са замествали отсъстващи от работа сътрудници в наложителното предучилищно и учебно обучение и в трета и четвърта подготвителна група за интервала 01.05.2018 година - 30.06.2018 година

Необходимите средства за осъществяване на националните стратегии за 2018 година се обезпечават от бюджета на МОН.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР