Правителството одобри Отчет за изпълнението на дейностите от Плана за

...
Правителството одобри Отчет за изпълнението на дейностите от Плана за
Коментари Харесай

Отчетено е изпълнението през 2018 г. на Стратегията за противодействие на радикализацията и тероризма

Правителството утвърди Отчет за осъществяването на дейностите от Плана за осъществяване на Стратегията за противопоставяне на радикализацията и тероризма (2015-2020 г.) през 2018 година и на План за осъществяване на Стратегията за противопоставяне на радикализацията и тероризма (2015-2020 г.) през 2019 година

Предотвратяване на радикализирането на нови лица, присъединяване на към този момент радикализирали се такива в стратегии за дерадикализация, преустановяването на разпространението на терористична агитация и речи, подбуждащи към ненавист, закани като „ саморадикализация посредством интернет “, и „ (завръщащи се) задгранични бойци “, рискът от прояви на десен екстремизъм са обрисуваните провокации. Всичко това постанова сливане на националните и интернационалните старания за тяхното противопоставяне.

Стратегията за противопоставяне на този тип закононарушения, призната с Решение на Министерския съвет, е отговор точно на това схващане. В документа е заложен мултидисциплинарен метод, надхвърлящ обичайните способи за правоприлагане и ангажиращ необятен кръг държавни институции и гражданското общество. На базата на него са създадени и се извършват съответните годишни проекти. В тях се конкретизират дейностите на съответните министерства, съгласно предмета и обсега на компетентностите им, според от набелязаните цели и разполагаеми запаси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР