Правителството одобри Осмия национален доклад на Република България за изпълнение

...
Правителството одобри Осмия национален доклад на Република България за изпълнение
Коментари Харесай

Правителството одобри Осмия национален доклад за изпълнение на задълженията по Конвенцията за ядрена безопасност


Правителството утвърди Осмия народен отчет на Република България за осъществяване на отговорностите по Конвенцията за нуклеарна сигурност. Одобрен е и съставът на българската делегация за присъединяване в съвещанието за обзор на националните отчети. Прегледът на Националния отчет ще се организира от 23 март до 3 април 2020 година във Виена.

Осмият народен отчет отразява развиването на страната след седмото заседание и дава информация за напредъка на главните действия и осъществяването на плануваните ограничения за повишение сигурността на нуклеарните уреди. В отчета са отразени в детайли осъществените през отчетния интервал оценки и разбори на сигурността, употребяваните способи, получените резултати и основните изводи. По всеки член от Конвенцията е докладвано осъществяването на произлизащите от него отговорности.

Особено внимание е отделено на изпълнените ограничения за повишение сигурността на намиращите се в употреба нуклеарни енергийни блокове и решаването на значимите за сигурността въпроси, показани на предходния обзор. Разгледана е и сигурността при употребата на нуклеарните уреди, регулаторните практики в региона на актуализирането на законодателната рамка, лицензирането, контролната и инспекционната активност.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР