Правителството одобри Националната програма за подобряване на атмосферния въздух до

...
Правителството одобри Националната програма за подобряване на атмосферния въздух до
Коментари Харесай

111 млн. лева от ОП "Околна среда" отиват в 7 общини за подобряване на битовото отопление

Правителството утвърди Националната стратегия за възстановяване на атмосферния въздух до 2024 година Вече утвърдените 111 млн. лв. от Оперативната стратегия " Околна среда " отиват в седем общини за възстановяване на битовото отопление, а към тези пари се отпускат още 100 млн. лв. за подкрепяне на общинските стратегии.

Това разгласи министърът на околната среда Нено Димов:

" В оперативната стратегия от икономии, които бяха направени, сме поканили 11 общини, на които ще осигурим 390 милиона лв. за електрифициране на градския превоз, електробуси, тролейбуси, трамваи, а към края на тази година чакам да има още 80 милиона лв. от оперативната стратегия за общините, които нямаха опция да аплайват от първите и за подкрепяне на семействата с оглед битовото отопление. По този метод ресурсът от 111-112 милиона лв. през днешния ден доближава към 700 милиона лв.. Това ще подкрепи извънредно българските общини и за оправянето с казуса със замърсяването на атмосферния въздух “.

Министър Нено Димов разгласи, че Североизточният район излиза от наказателната процедура на Брюксел. Варна, Добрич и Девня стабилно са понижили равнищата на замърсяване. Подобрява се ситуацията в София и Бургас. Проблемни остават Видин и Горна Оряховица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР