Правителството одобри намерението за издигане на кандидатурата на Република България

...
Правителството одобри намерението за издигане на кандидатурата на Република България
Коментари Харесай

България се кандидатира за седалище на Европейския орган по труда

Правителството утвърди желанието за издигане на кандидатурата на Република България за седалище на Европейския орган по труда, оповестиха от държавната пресслужба.

Обсъжданията за основаване на новата конструкция започнаха през март 2018 година по време на българското европредседателство.

Органът ще поддържа държавите-членки на Европейски Съюз в съдействието, обмена на информация, съгласуваните и взаимните инспекции, медиацията, съдействието при положение на трансгранични нарушавания на действието на пазара на труда. Създаването на новата конструкция ще спомогне за гарантиране на правата на служащите и жителите на равно отнасяне и еднакъв достъп до благоприятни условия за претовареност и обществена протекция в трансгранични обстановки. С активността си институцията ще обезпечи бистрота за предприятията във връзка с локалните трудови стандарти в целия вътрешен пазар, оповестяват от Министерски съвет.

Очаква се новата конструкция да започва своята активност до края на 2019 година

Преди към година и половина България се кандидатира за седалище на Европейската организация по медикаментите, само че кандидатурата се оказа несполучлива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР