Правителството одобри на заседанието си днес Програма „Транспортна свързаност” за

...
Правителството одобри на заседанието си днес Програма „Транспортна свързаност” за
Коментари Харесай

Включиха бъдещата АМ „Русе – Велико Търново” в списъка за евросредства

Правителството утвърди на съвещанието си през днешния ден Програма „ Транспортна свързаност” за интервала 2021-2027 година

Близо 3,8 милиарда лева ще бъдат вложени в развиването на транспортната система на страната. Средствата са заложени в плана на Програма „ Транспортна съгласуваност “ 2021 -2027 година, който беше утвърден от държавното управление. Програмата ще има решаваща роля за завършването на едни от най-големите и стратегически транспортни планове у нас. Финансирането се обезпечава от Европейския фонд за районно развиване, Кохезионния фонд и държавния бюджет.

Сред плановете, заложени в програмата, са завършването на жп линиите Елин Пелин – Костенец, Волуяк – Драгоман, както и рационализация на правата София-Перник-Радомир.

В пътния бранш се планува довършването на Автомагистрала „ Струма”, построяването на Автомагистрала „ Русе – Велико Търново” и на тунела под „ Шипка”, който ще обезпечи бърза връзка сред Централна северна и южна България.

Програмата продължава вложенията за възстановяване на изискванията за мореплаване по цялото продължение на Дунав, в това число обезпечаване на високо равнище на осведомително и навигационно обслужване.

ПТС 2021-2027 обезпечава средства за зарядна инфраструктура за различни горива по републиканската пътна мрежа и в пристанищата. С това ще се насърчи поетапното евакуиране от приложимост на високоемисионните коли и замяната им с електрически автомобили, както и понижаване на замърсяването от корабоплаването.

След утвърждението на Програмата от държавното управление, следва тя да бъде изпратена на Европейската комисия за дефинитивно разглеждане и утвърждение.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР