Правителството одобри на днешното си заседание законопроект за изменение и

...
Правителството одобри на днешното си заседание законопроект за изменение и
Коментари Харесай

Правителството предлага промени в Закона за митниците

Правителството утвърди на днешното си съвещание законопроект за изменение и допълнение на Закона за митниците и предлага на Народното събрание да го одобри. Целта на законопроекта е да се приведе националното законодателство в сходство с митническото законодателство на Европейски Съюз, както и да се понижи административната тежест за жителите.
Сред облекченията за жителите е предлагането да се регламентира служебното събиране на информация по отношение на правосъдния статус при постъпване на работа в митническата администрация. С цел улеснение на процеса по подаване на заявки и издаване на позволения, се вкарва наредба, която да разрешава заявки за потребление на пломби от специфичен вид да се подават до същия митнически орган, способен за издаване на позволение за даване на статус на утвърден спедитор, в случаите, при които пломбите ще се употребяват по отношение на такова позволение.

Предвид усъвършенстването на структурата на Централно митническо ръководство, в границите на общата бройка се основава нова служба – заместник-директор на дирекция в Агенция „ Митници “. Чрез нея ще се подкрепят шефовете на дирекции в профилираната администрация на Централно митническо ръководство за реализиране на функционалностите на административното звено.

Със законопроекта се отстраняват недостатъци в съществуващата все още нормативна уредба и се уточняват наредбите за уеднаквяване на практиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР