Правителството одобри на днешното си заседание проект на Закон за

...
Правителството одобри на днешното си заседание проект на Закон за
Коментари Харесай

Променят Закона за публичното предлагане на ценни книжа

Правителството утвърди на днешното си съвещание план на Закон за изменение и допълнение на Закона за общественото предложение на скъпи бумаги. С измененията се вкарват ограничения по използването на регламентна Европейския парламент и на Съвета от 14 юни 2017 година за проспекта, който би трябвало да се разгласява при обществено предложение или допускане на скъпи бумаги до търговия на контролиран пазар.

Съгласно регламента, правене и издание на проспект се изисква при осъществяване на обществено предложение на скъпи бумаги и/или допускане до търговия на контролиран пазар, като се изисква проспектът да бъде утвърден от Комисията за финансов контрол (КФН). Съгласно документа се вкарва предел на национално равнище от левовата равноценност на 3 000 000 евро, под който проспектът се замества от документ по разпоредбите на многостранна система за търговия, надлежно от документ за обществено предложение. Това предложение се чака да има позитивен резултат върху достъпа до финансиране на дребния и междинен бизнес посредством финансовия пазар, както и общо за финансовия пазар, изключително в подтекста на създалата се спешна обстановка с COVID-19.

Прецизира се и понятието за обществено сдружение, като се разяснява, че едно сдружение става обществено при кумулативно съществуване на изискванията емисията акции да е вписана за търговия на контролиран пазар в регистъра на КФН и да е позволена до търговия на контролиран пазар. Прецизират се понятията за „ емитент с оглед другите условия към лицата, произлизащи от обсега на посочените актове.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР