Правителството одобри кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния

...
Правителството одобри кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния
Коментари Харесай

Румяна Кючукова е българската кандидатурата за зам.-председател на УС на Международната инвестиционна банка

Правителството утвърди кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет (УС) на Международната капиталова банка (МИБ) със седалище в Будапеща, Унгария.

Според Устава на Банката, членовете на УС се назначават от Съвета на шефовете за период от пет години. На този пост представителят на нашата страна в МИБ ще има интензивно присъединяване в оперативната активност и ръководството на банката, като ще отстоява финансово-икономическите ползите на България.

С РМС № 946 от 1 декември 2015 година беше утвърдена кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет на Банката, като през 2016 година тя зае поста, с мандат за интервала 1 януари 2016 година - 31 декември 2020 година Поради приключването на този мандат, с днешното си решение държавното управление предлага кандидатурата на Румяна Кючукова за представител на България в Управителния съвет на МИБ за период от нови пет години.

Румяна Кючукова е висококвалифициран експерт с богат професионален опит и необятна експертиза, тя е заемала виновни позиции в компании с интернационално присъединяване, както и в интернационалните финансови институции. Понастоящем Румяна Кючукова управлява активността по функционален бранш „ Рискове “ в МИБ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР