Правителството одобри кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния

...
Правителството одобри кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния
Коментари Харесай

Румяна Кючукова отново е в Управителния съвет на Международната инвестиционна банка

Правителството утвърди кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет на Международната капиталова банка със седалище в Будапеща, Унгария.

Според Устава на Банката, членовете на управителния съвет се назначават от Съвета на шефовете за период от пет години. На този пост представителят на нашата страна в Международната капиталова банка ще има интензивно присъединяване в оперативната активност и ръководството на Банката, като ще отстоява финансово-икономическите ползи на България.

С решение на Министерския съвет от 2015 година беше утвърдена кандидатурата на Румяна Кючукова за заместник-председател на Управителния съвет на Банката, като през 2016 година тя зае поста с мандат за интервала 1 януари 2016 година - 31 декември 2020 година Поради приключването на този мандат, с днешното си решение държавното управление предлага кандидатурата на Румяна Кючукова за представител на България в Управителния съвет на Банката за период от нови пет години.

Румяна Кючукова е висококвалифициран експерт с богат професионален опит и необятна експертиза, тя е заемала виновни позиции в компании с интернационално присъединяване, както и в интернационалните финансови институции. Към момента Румяна Кючукова управлява активността по функционален бранш "Рискове " в Международната капиталова банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР