Правителството одобри кандидатурата на България за седалище на Европейския орган

...
Правителството одобри кандидатурата на България за седалище на Европейския орган
Коментари Харесай

Одобрена е кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда

Правителството утвърди кандидатурата на България за седалище на Европейския орган по труда. Обсъждането на предлагането за правилник на Европейския парламент и на Съвета за основаване на новата конструкция стартира през март 2018 година в границите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, оповестиха от държавната пресслужба.

Основната цел на Европейския орган по труда е да улесни използването на законодателството в региона на свободното придвижване и даването на услуги, чрез възстановяване на достъпа до информация за лицата и работодателите и подкрепяне на съдействието сред способените органи на държавите-членки. В тази връзка се планува той да спомага за организирането на взаимни инспекции при трансгранични нарушавания и да организира процедура по медиация при разногласия сред способените институции на страните членки по отношение на използването на посоченото законодателство.

Предвидено е новият Орган по труда да сплоти техническите и оперативните задания на няколко съществуващи органа на Европейски Съюз - Европейското бюро за съгласуваност на EURES, Техническия комитет за свободното придвижване на служащи, Комитета от специалисти по въпросите на командироването на служащи и Европейската платформа за противопоставяне на недекларирания труд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР