Правителството одобри изменения в Закона за изменение и допълнение на

...
Правителството одобри изменения в Закона за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

И този правителство закри Държавната петролна компания

Правителството утвърди промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за държавните запаси и военновременните ресурси, с които се закрива Държавно дружество " Държавна петролна компания " (ДП ДПК).

Направените досега разбори сочат, че след основаването на ДПК не са употребявани дейно всички механизми за развиване на експертния и стопански капацитет на сдружението, които да го създадат конкурентно на пазара на горива в България.

От анализите излиза наяве още, че проектите държавна компания да построява и оперира бензиностанции са голословни от икономическа позиция и не са в отбрана на държавния и публичен интерес.
 Законът за държавните бензиностанции бил приказка по картинка
Законът за държавните бензиностанции бил приказка по картинка

Държавните институции в битката с контрабандата не си правят работата, счита Гечев

Припомняме, че концепцията за държавното дружество, което да оперира с разпространяване на горива - държавни бензиностанции - беше на последното държавно управление на Бойко Борисов и по-точно беше стартирано като концепция от (квота на Обединените патриоти в съдружното правителство). Идеята бе по този метод и да сътвори конкуренция - на фона на още веднъж високи цени на горивата. Идеята не стигна до реализация, разкритикувана още тогава, а още държавното управление на Кирил Петков съобщи желанието си да приключи съществуването на ДПК, а пък на 22 май 2022 година от , че са взели това решение - да закрият предприятието. 
 Зад държавните бензиностанции прозирал частен интерес
Зад държавните бензиностанции прозирал частен интерес

По думите на Ивайло Калфин политиката не е джипка, която раздава пари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР