Правителството одобри изменение на Секторната стратегия за развитие на електронното

...
Правителството одобри изменение на Секторната стратегия за развитие на електронното
Коментари Харесай

Секторната стратегия за „е-Митници“ се изменя в съответствие с промените в Многогодишния стратегически план на ЕК


Правителството утвърди изменение на Секторната тактика за развиване на електронното ръководство в Агенция „ Митници “ - „ е- Митници “ 2016-2020 година, както и на Пътната карта за осъществяването й. С измененията хоризонтът на Стратегията и на пътната карта се удължава до 2025 година, като документите към този момент са утвърдени от Държавна Агенция „ Електронно ръководство “, оповестиха от държавната пресслужба.

Промяната в Секторната тактика и в Пътната карта се постанова по отношение на промени в Многогодишния стратегически проект на Европейската комисия, посредством който се ръководи и възнамерява осъществяването на Инициативата „ Електронни митници “ и който съставлява пътната карта за развиване на всички митнически администрации на държавите-членки. В обновената тактика се планува продължение на развиването и въвеждането на Институционалната архитектура на Агенция „ Митници “ като инструмент за осъществяване на националните и европейски условия към построяването на електронни митници.

Решението на Министерския съвет ще усъвършенства изискванията за осъществяване на Стратегията за развиване на електронното ръководство в България, ще се основат нужните предпоставки за продължение работата на Агенция „ Митници “ в региона на автоматизиране на процесите, свързани с използването на митническото законодателство и заложените за осъществяване ограничения за това в Секторна тактика „ е-Митници “. Изпълнението на ограниченията, заложени в

Стратегията на Агенция „ Митници “, ще способства за осъществяване на поетите задължения от България като държава-членка на Европейския съюз за улеснение на законната търговия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР