Правителството одобри Годишен доклад за състоянието на националната сигурност през

...
Правителството одобри Годишен доклад за състоянието на националната сигурност през
Коментари Харесай

Кабинетът одобри годишния доклад за състоянието на националната сигурност

Правителството утвърди Годишен отчет за положението на националната сигурност през 2017 година Изготвянето на документа е одобрена процедура на запознаване на обществото и жителите със положението на националната сигурност.
Основна цел на отчета е да показа оценките на изпълнителната власт за рисковете, заплахите и заканите, за успеваемостта и ефикасността на политиката за национална сигурност, за дейностите, които институциите на държавната власт възнамеряват да подхващат през идващия интервал. Посоченият отчет има значително значение за информиране на организациите на гражданското общество, на институции в други страни, на цивилен организации в други страни и на интернационалните организации по отношение на политиката за сигурност на Република България.
В отчета се съдържат оценки за вътрешно-политически събития, за процеси по осъществяване на интернационалните планове и за събития в конфликтни региони в други страни. Посочени са дейностите, подхванати от институциите в сходство със Стратегията за национална сигурност на Република България, призната през 2011 година
Подготовката на отчета се организира по едно и също време с представянето в Народното събрание на утвърждения от Министерския съвет през ноември 2017 година план на обновена Стратегия за национална сигурност. Това даде опция структурата и наличието на отчета за 2017 година да бъде съобразена със структурата и наличието на признатата през март 2018 година обновена Стратегия за национална сигурност.
Проект на отчета бе прегледан и утвърден на съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет на 21 юни т.г.
Годишният отчет за положението на националната сигурност през 2017 година ще бъде импортиран за разглеждане от Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР