Правителството одобри финансирането по реда на Закона за насърчаване на

...
Правителството одобри финансирането по реда на Закона за насърчаване на
Коментари Харесай

Дават 3,5 млн.лв. за ремонт на пътя Девня - Разделна

Правителството утвърди финансирането по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) на обществена инфраструктура в общините Белослав и Девня. От бюджета на Министерството на стопанската система за ще бъдат предоставени до 3 522 978 лева за рехабилитация, реорганизация и създаване на общински път Девня - Разделна.
В землището на с. Разделна се извършва сертифицираният по ЗНИ капиталов план на " Олива " АД - " Преработвателно дружество за растителни масла и зърнобаза ". Проектът планува построяването на нова индустриална база за предпазване, лющене, сплескване и екстракция на маслодайни култури. Инвестицията е на стойност 29 млн. лева, напълно за придобиване на дълготрайни материални активи. С реализирането на плана ще бъдат разкрити 102 нови работни места. Дружеството планува производството в новата база да стартира през 2019 година, като цялостният индустриален потенциал да бъде доближат през 2023 година

Инфраструктурата ще се употребява от всички съществуващи и евентуални предприятия в региона при равни и недискриминационни условия, както и от транспортни и търговски компании и популацията на селата Разделна, Тръстиково, Падина в община Белослав, гр. Девня в община Девня. С построяването на инфраструктурата ще бъдат решени информационни и екологични проблеми на районно и национално ниво. Социалните резултати от построяването на инфраструктурата се показват в по-добра настилка, по-кратко време за напредване и по-удобен маршрут за работещите и живеещите в региона на капиталовата самодейност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР