Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на

...
Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на
Коментари Харесай

Отпускат пари за публична общинска инфраструктура в Русе и Кърджали


Правителството утвърди финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията.

От бюджета на Министерството на стопанската система ще се дават средства на Община Русе за създаване на детайли на общинска инфраструктура, насърчаващи и реализацията на капиталовият план на „ ВИТТЕ Аутомотив България “ ЕООД.

Новоизградената инфраструктура ще бъде обществена благосъстоятелност на Община Русе и ще се бъде общодостъпна за прилагане. Довеждащият път съставлява асфалтова инфраструктура с приблизителна минимална дължина към 100 м. Тази връзка е част от общински път и в бъдеще ще се свърже към общата вътрешна пътна мрежа на Източна индустриална зона - Русе, като реализира връзка на близките имоти, които са част от същия Подробен устройствен план.

С построяването на детайлите от общинската пътна инфраструктура ще се реализира стопански и обществен резултат в общината като се основат удобни условия за привличане на нови български и задгранични вложители. Това ще разреши разширение на самата индустриалната зона, което ще докара до откриване на нови работни места.

Също от бюджета на Министерството на стопанската система на Община Кърджали ще се дават средства за създаване на детайли на общинска инфраструктура „ Изграждане на улица „ Първа индустриална “ и ремонт и реорганизация на сектор от улица „ Производствена “ в Промишлена зона - изток, гр. Кърджали “, насърчаващ и осъществяването на капиталовия план на „ Интернешънъл Пауър Съплай “ АД „ Изграждане на енергонезависима фабрика за произвеждане на токозахранващи системи “.

Новоизградената инфраструктура ще бъде обществена благосъстоятелност на Община Кърджали. Тя ще обслужва, както вложителя „ Интернешънъл Пауър Съплай “ АД, по този начин и огромен брой други предприятия и чиновници в Промишлена зона - изток, Кърджали.

С реализирането на новата инфраструктура ще се подобри-качеството на транспортната връзка и ще се надгради съществуващата улична мрежа. С построяването на новата улица и рехабилитацията на съществуващата се основават удобни условия за възобновяване на работната среда и привличане на нови вложители.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР