Правителството одобри допълнително плащане в размер на 114 млн. лв.

...
Правителството одобри допълнително плащане в размер на 114 млн. лв.
Коментари Харесай

Правителството отпусна 114 милиона за столичното метро и градския транспорт

Правителството утвърди в допълнение заплащане в размер на 114 млн. лева по бюджета на Столична община за създаване на сектор от софийското метро и по други пера, свързани с градския превоз на София, заяви Правителствената осведомителна работа.

От тях 40 млн. лева са планувани за създаване на линия 3, стадий 3, лот 2 на софийския метрополитен в сектор ст. " Шипка " - ж.к. Гео Милев " (р-н " Слатина " ) - София Тех Парк/Зала " Арена Армеец - бул. " Цариградско шосе ", в това число за създаване на съпътстваща инженерна инфраструктура, паркинг към метростанция и закупуване на метровлакове.

Четири милиона лв. се отпускат за вътрешноградския превоз. С това ще се обезпечи опция за компенсиране в по-голяма степен на чистите разноски от изпълняваните услуги в сходство с Регламент 1370 на Екологичен потенциал и Европейския съвет по отношение на публичните услуги за пътнически транспорт с железопътен и авто превоз, като по този метод ще се основат предпоставки за безпроблемното действие на публичния градски превоз на територията на столицата.

Осигуряват се и спомагателни средства за покриване на понижените доходи от използването на цени за публични пътнически транспорти за избрани категории жители, планувани в нормативните актове, в размер на 20 млн. лева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР