Правителството одобри допълнително плащане в размер на 114 млн. лв.

...
Правителството одобри допълнително плащане в размер на 114 млн. лв.
Коментари Харесай

Правителството отпусна 114 милиона за столичното метро и градския транспорт

Правителството утвърди в допълнение заплащане в размер на 114 млн. лева по бюджета на Столична община за създаване на сектор от софийското метро и по други пера, свързани с градския превоз на София , заяви Правителствената осведомителна работа.

От тях 40 млн. лева са планувани за създаване на линия 3, стадий 3, лот 2 на софийския метрополитен в сектор ст. " Шипка " - ж.к. Гео Милев " (р-н " Слатина " ) - София Тех Парк/Зала " Арена Армеец - бул. " Цариградско шосе " , в това число за създаване на съпътстваща инженерна инфраструктура, паркинг към метростанция и закупуване на метровлакове.

Четири млн. лева се отпускат за вътрешноградския превоз . С това ще се обезпечи опция за компенсиране в по-голяма степен на чистите разноски от изпълняваните услуги в сходство с Регламент 1370 на Екологичен потенциал и Европейския съвет по отношение на публичните услуги за пътнически транспорт с железопътен и авто превоз, като по този метод ще се основат предпоставки за безпроблемното действие на публичния градски превоз на територията на столицата.

Осигуряват се и спомагателни средства за покриване на понижените доходи от използването на цени за публични пътнически транспорти за избрани категории жители , планувани в нормативните актове, в размер на 20 млн. лева
 Фандъкова чака пари за превоза при актуализацията на бюджета
Фандъкова чака пари за превоза при актуализацията на бюджета

Министерството на превоза ще поддържа настояванията на Столична община
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР