Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2020

...
Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2020
Коментари Харесай

Отпускат се средства за ремонт и довършване на военни паметници във Видин и Враца

Правителството утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2020 година за ремонт, възобновяване, създаване и дотъкмяване на военни монументи във Видин и Враца.
Съгласно член 3, алинея 2 от Закона за военните монументи (ЗВП) военните монументи са обществена общинска благосъстоятелност като се изключи паметниците, избрани от министъра на защитата, в съгласие с министъра на културата за обществена държавна благосъстоятелност.
Задължение на страната и общините е да поставят грижи за военните монументи на територията на страната и в чужбина, а според член 11 от ЗВП органите на изпълнителната власт и органите на локалното самоуправление са длъжни да опазват предоставените им военни монументи.
В осъществяване на наредбите на закона годишно десетки общини изпращат до Областните комисии „ Военни монументи “ или до Министерството на защитата своите оферти за ремонт и възобновяване на военни монументи в неприятно положение, както и за създаване на нови.
След разглеждане на многочислените оферти от способената дирекция в Министерството на защитата беше направен лист по общини с военни монументи, които се нуждаят от незабавен ремонт и възобновяване или следва да бъдат построени или приключени.
Средствата, в размер на 300 000 лева, ще бъдат разпределени сред общините Аврен, Белово, Ботевград, Брегово, Брезник, Видин, Враца, Георги Дамяново, Гоце Делчев, Гурково, Две могили, Добрич, Долни Дъбник, Земен, Калояново, Кубрат, Левски, Любимец, Ново село, Опан, Панагюрище, Петрич, Полски Тръмбеш, Поморие, Провадия, Първомай, Раднево, Разград, Русе, Сандански, Своге, Ситово, Сливен, Смолян, Средец, Стамболово, Стражица, Трън, Тутракан, Чирпан и други.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР