Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019

...
Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2019
Коментари Харесай

Отпускат 300 000 лв. за възстановяване и изграждане на военни паметници

Правителството утвърди спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините за 2019 година за ремонт, възобновяване, създаване и дотъкмяване на военни монументи, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Съгласно член 3, алинея 2 от Закона за военните монументи (ЗВП) военните монументи са обществена общинска благосъстоятелност като се изключи паметниците, избрани от министъра на защитата, в съгласие с министъра на културата за обществена държавна благосъстоятелност. Задължение на страната и общините е да поставят грижи за военните монументи на територията на страната и в чужбина, а според член 11 от ЗВП органите на изпълнителната власт и органите на локалното самоуправление са длъжни да опазват предоставените им военни монументи, прецизират от Министерски съвет.

В осъществяване на наредбите на закона годишно десетки общини изпращат до Областните комисии " Военни монументи " или до Министерството на защитата своите оферти за ремонт и възобновяване на военни монументи в неприятно положение, както и за създаване на нови. След разглеждане на многочислените оферти от способената дирекция в Министерството на защитата, беше направен лист по общини с военни монументи, които се нуждаят от незабавен ремонт и възобновяване или следва да бъдат построени или приключени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР