Правителството одобри допълнителни средства за благоустрояване и подпомагане на няколко

...
Правителството одобри допълнителни средства за благоустрояване и подпомагане на няколко
Коментари Харесай

Правителството отпусна пари за Рилския манастир и за детски градини в София

Правителството утвърди спомагателни средства за благоустрояване и подкрепяне на няколко манастира и за детски градини и детски ясли в столицата. Това стана на съвещание на Министерския съвет.
Одобрени са и разноски по бюджета на Министерския съвет за 2020 година в размер на 1 800 000 лева за благоустрояване и подкрепяне на Рилския манастир „ Свети Иван Рилски “, Бачковския манастир „ Успение Богородично “, Троянския манастир „ Успение Богородично “, манастира „ Света Троица “ в местността Кръстова гора, както и за Софийската духовна семинария.
600 000 лева от тях са за Рилския манастир. Това даде обещание през вчерашния ден на посещаване в светата обител министър председателят. Борисов отиде до Рилския манастир и разгласи, че страната ще си изплати дължимото.  Средствата дават отговор на държавната помощ, която се поставя на манастира за това, че е в листата на ЮНЕСКО.
Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателен трансфер за 2020 година по бюджета на Столична община в размер на 15 000 000 лева за създаване, уголемение, главен ремонт и реорганизация на детски градини и детски ясли на територията на общината.
Необходимите средства за Столична община се обезпечат посредством преструктуриране на разноските и/или прехвърлянията по централния бюджет за 2020 година, а спомагателните средства по бюджета на Министерския съвет са за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за 2020 година
Как да има повече детски градини - съществена концепция е да се вършат по-малки
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР