Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20,9 млн. лв.

...
Правителството одобри допълнителни средства в размер на 20,9 млн. лв.
Коментари Харесай

Столична община получава 15 млн. от бюджета за метрото


Правителството утвърди спомагателни средства в размер на 20,9 млн. лева по бюджетите на общините Столична община, Габрово и Петрич и по бюджета на Министерския съвет.

По бюджета на Столична община спомагателните средства в размер на 15 млн. лева са предопределени за доставка, реновиране и рационализация на метровлакове - част от процеса на създаване и рационализация на метрото в гр. София. Осигуряването на финансовия запас ще разреши спазването на заложения график за осъществяване на дейностите по най-големия транспортен план на територията на столицата, който е със значителен екологичен и обществен резултат.

Одобрени са и спомагателни прехвърляния в размер на 5,4 млн. лева по бюджетите на общините Габрово и Петрич, предопределени за ремонт и благоустрояване на улици, тротоари, междублокови пространства, подсилване и отводняване на инфраструктурни обекти, както и ремонт на общинска пътна мрежа.

Одобрените разноски по бюджета на Министерския съвет за 2019 година са в размер на 500 хиляди лева и са планувани за довършителни действия в храм „ Св. Прокопий Варненски “, гр. Варна.

Допълнителните разходи/трансфери по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджет се дават за сметка на планувани разноски по централния бюджет за 2019 година и за сметка на преструктуриране на разноски и/или прехвърляния по централния бюджет за 2019 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР