Правителството одобри допълнителни средства в размер на 16 100 000

...
Правителството одобри допълнителни средства в размер на 16 100 000
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна над 16 млн. лева допълнително за здравеопазване

Правителството утвърди спомагателни средства в размер на 16 100 000 лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 година за даване на спомагателен трансфер от Министерството на Националната здравноосигурителна каса и за обезпечаване на финансови прехвърляния за държавни лечебни заведения за болнична помощ - търговски сдружения.

На НЗОК ще бъдат предоставени 8 000 000, с които ще бъдат заплатени следните действия, дължими за интервала август - октомври 2018 година: разноски за лекарствени артикули - ваксини и действия по използването им по чл.82, ал.2, т.З от Закона за здравето - ваксини за рак на маточната шийка и надзор и лекуване на ротавирусните гастроентерити; действия за здравно неосигурени лица, включващи сложно диспансерно (амбулаторно) наблюдаване при пациенти с кожно-венерически и психиатрични болести и интензивно лечение; действия за здравно неосигурени дами по член 82, алинея 1, т. 2 от Закона за здравето; суми по член 37, алинея 6 от 33О за разликата в потребителската такса, която не се заплаща от пенсионерите. С спомагателните средства ще се обезпечи съответно, ритмично и навреме финансиране на дейностите, които по закон са избрани като държавна отговорност.

Средства в размер на 8 100 000 лв. ще се дават като финансови прехвърляния на лечебните заведения за болнична помощ - търговски сдружения с над 50 на 100 държавно присъединяване в капитала за финансови разноски за главен ремонт, ремонт, обвързван с преустройството на лечебните заведения и/или закупуване на дълготрайни материални активи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР